AK77
31Dec/11Off

Ordförande har ordet

Vilket fantastiskt år 2011 har varit för AK 77! Jag räknade att vi har tagit 110 medaljer under året. 39 guld, 48 silver och 23 brons. Följande tävlingar har vi varit på: Fyrstads tillsammans med BK Bryggan i Geråshallen, Knalle träffen i Borås, Vänercupen i Lidköping, Ale Knatten i Ale, FT cupen i Falköping, Jannes cup i Mölndal, Alebrottningarna i Ale, Apollokampen i Oskarström, Soft Touch Open i Göteborg, Köpenhamn Wrestlingcup, BN Brottningarna i Uddevalla, Veteran SM i Upplands Väsby, Knattiaden i Kungsbacka, Västkustträffen i Falkenberg, Geråscupen i Geråshallen, Öresundsträffen i Helsingborg, Lilla Mälarcupen i Västerås, Mikael Ljungberg cup i Mölndal, Fristils SM i Kumla, Nolknatten i Ale, Tomtebrottningarna i Nordstan, Kinnaträffen i Kinna, Hisingscupen på Hisingen, Glentons Mästar Möte i Broby i Skåne.

Under året som gått har vi fått tillskott av flera duktiga brottare till vår förening. Ted Mäntäle från Nylöse. Tre bröder Person. Martin från Öis, Marcus och Matias från BK Bryggan. Daniel Ljungström från Viskafors som både är tränare och veteran brottare. Rafael Åström från Öis. Ivar Salming från Alebrottarna. Julia Jaakkola har kommit tillbaks från Spanien och Frida Håkansson har kommit tillbaka till oss från BK Bryggan.

Jakob Yakob och jag har haft hand om skolklasser i Geråshallen och tillströmningen av nya brottare ser mycket bra ut. Tränarna i Nybörjargruppen har fullt upp.

År 2012 ser spännande ut. Vi har ett gäng ungdomsbrottare som ska på fristils landslagsläger i Hallstahammar 6-8 januari till vår Förbundskapten Kim Frelin. Kim var en mycket uppskattad tränare i AK 77 under åren 1998-1999. Kim var min tränare under de åren och han var en väldigt engagerad och inspirerande tränare och jag är glad att Svenska Brottningsförbundet fått upp ögonen för hans brottningskunskaper, det bådar gott för framtiden.

Den 21 januari väntar lilla Fyrstads i Varberg för pojkar 10-17 år. Där vi ställer upp med ett starkt lag. Vi har hamnat i samma grupp som Varbergs Bois, Kinna BK och Göteborgs AK. Vinnaren i den gruppen går till final. Det ska bli spännande. Det är fyra bra lag. Jag ser Varbergs BOIS som svårast motståndare. Det blir en tuff match mot dem. Jag tror att vi vinner gruppen och går till Final!

I mars har vi även Ungdoms SM i Varberg som ska bli spännande där vi kommer ställa upp med flera brottare både killar och tjejer.

Sedan räknar jag med att vi kommer att ha ett Fyrstads lag även för seniorer under 2012 till hösten. Senast vi hade det var år 2005.

Avslutningsvis skulle jag vilja säga 110 medaljer i all ära, men för mig är ändå gemenskapen i klubben det viktigaste. AK 77 får mig att må bra. Vi har ett gemensamt intresse och det är brottning, kan vi skapa gemenskap och få våra medlemmar att må bra och känna glädje så är det ändå det viktigaste. Viktigare än alla medaljer!

Tack för detta året och Gott nytt år!

Önskar

Mattias Hartvig

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ledsen, kommentering är avstängd.

Trackbacks är inaktiverade.