AK77
25Dec/14Off

Glentons Mästarmöte

Det blev ett brons och en 8:e plats för våra två kämpar. I Simons vikt vann Niklas Öhlen alla sina matcher medan de tre bakom hade två förluster var, de hade alltså förlorat mot varandra. Då vi inte hade räknat på poängen så var det spännande när prisutdelningen skulle ske, skulle det bli andra, tredje eller fjärde plats. Det var nog bara Simon som fattade hur viktigt det var med en fallseger i sista matchen då han räknat ut att det skulle räcka (men vem tror på en brottare).
7 vinster och 2 förluster är fantastiskt bra jobbat och med lite flyt kunde det blivit ännu bättre , helt fantastiskt jobbat.
Julius lyckades inte inkassera någon mer seger men brottades lika inspirerat som igår och gav motståndarna tuffa matcher. Visar den goa glöd han alltid brukat ha!!
Vill passa på att tacka Dan för en grym tränarinsatts, mycket tack vare dig att killarna är så duktiga. Att se dig få sådan puls att du skakar efter en riktigt spännande match säger allt .
Lägger ut en bild med alla medaljörer från oss och klubben vi samarbetar med GAK!!
10801973_920926404585885_757456680728234935_n
25Dec/14Off

Kinnaträffen

På grund av skador och sjukdom så åkte vi till Kinna med en gigantisk trupp bestående av 3 brottare. Alla brottades riktigt bra och och fick med sig varsin medalj hem .
Simon Borkenhagen GULD i P47. Detta var första gången i denna vikt. Man kunde se att han låg minst tre kilo under de andra i vikt men detta syntes inte när han brottades. Tog en mycket stark poängseger mot Mikael Karlsson från skövde och även i matchen mot Julle. Aldrig roligt att se två kompisar från samma klubb mötas. Denna gång drog Simon det längsta stråt, men det kan bli tvärtom nästa gång .
Avslutade med en klar seger även i sista matchen och var då klar som klassegrare.
Julius Hjälm BRONS P47. Inledde med en seger på teknisk överlägsenhet. I de nästa två matcherna blev det tyvärr stryk på poäng.
Hampus Pettersson SILVER U58. Fick två matcher i denna klass med tre deltagare. Första matchen blev det en solklar seger mot Jack från bryggan. En mara och två rullning = Teknisk överlägsenhet. I den andra mötte han Gustav från Varberg. En riktig krigarmatch som avgjordes helt i slutet då Hampus åkte på en rullning och förlorade därmed med 2 sura poäng.
Nu är det bara att försöka att förbereda oss så gott det går inför Glentons om två veckor!!
25Dec/14Off

Kolbotn Cup

Fyra av våra brottare åkte upp till Kolbotn som ligger strax utanför Oslo för att delta i Norges tuffaste turnering. Detta är en tvådagarstävling med internationellt deltagande från 10 olika länder. Simon Borkenhagen gick till final efter att ha vunnit 4 raka matcher i polen. Han tog en fin seger mot en ryss i en match som innehöll både skalningar och blodvite. I finalen ledde han efter 3 min men åkte på två rullningar. Dock är det svårt att klaga på ett silver!
Johan Lind gjorde processen kort med de två övriga deltagarna i hans vikt. Två snabba fallsegrar så var guldet bärgat .
Julius Hjälm fick tre tuffa matcher varav den första var mot vår lokalkonkurrent Anton från Bryggan. Tyvärr var både Anton och en norrman i tredje matchen lite för tuffa. Men en klar seger blev det.
Hampus Pettersson startade starkt med en fin seger. Ställdes sedan i nästa match mot en lite för stark kille och inkasserade en "ok" förlust. I sin tredje batalj möte han killen som sedan skulle bli 6:a. Han var helt överlägsen och ledde med 9-2 när han fastnar i eget grepp och åker på fall! En mycket bitter förlust!!!!
Återigen en mycket trevlig helg tillsammans med underbara killar, grym tränare och härliga föräldrar.