AK77
26Feb/11Off

Ny gammal ordförande valdes av medlemmarna på styrelsemötet.

Ny gammal ordförande valdes av medlemmarna på styrelsemötet.

Det blev Mattias Hartvig som valdes till ordförande i AK 77. Mattias var ordförande i AK 77 2005, 2006, 2007 och 2008 och är nu tillbaks som ordförande igen. Vi på hemsidans redaktion har gjort en intervju med våran ordförande som tar över efter Lotta Holmgren som har varit ordförande i två år 2009 och 2010. Lotta slutar nu helt i styrelsen efter många år som en mycket duktig och engagerad styrelse ledamot. Lotta har suttit på alla poster som man kan ha i en styrelse. Hon bland annat arrangerat många uppskattade fristils läger med damernas förbundskaptenen Fariborz Besarati och även varit tävlingsansvarig för våran egen tävling i flera år i rad. Vi tackar Lotta för många år i klubben och ett gediget arbete för AK 77!  Vi tackar även vår tidigare vice ordförande Tomas Lindström som också avgick på årsmötet

    Mattias Hartvig

Mattias för två år sedan slutade du som ordförande och nu är du tillbaks, vad kommer detta sig? -Jag flyttade till Falkenberg och hade tänkt att stanna där och bli Hallänning. Men ibland blir inte livet riktigt som man tänkt sig, nu flyttade vi tillbaks till Göteborg och bor numera i Utby. Jag har sedan september varit tränare här i AK 77 en dag i veckan.

Vad har du för målsättning som ordförande i AK 77? –Målsättningen är att vi ska fortsätta driva klubben framåt och fortsätta att ha trevligt och roligt tillsammans i klubben det är det viktigaste. Vi ska även fortsätta flåsa Öis i nacken om att vara väst Sveriges bästa klubb på pojk och ungdomssidan. Efter 2011 har vi flåsat färdigt och det är deras uppgift att försöka hänga med oss som ledande klubb i väst Sverige. Vi ska även ha ett SM guld i senior SM och ett veteran SM guld redan i år. 

När du säger veteran SM är det i någon speciell viktklass du tänker på? –Ja det är i 85 kg klassen det guldet ska komma i.

Det är väl din vikt klass 85 kg och du är veteran själv, är det dig själv du syftar på för den guld medaljen?  - Ja den medaljen hade jag tänkt att ta. Jag skulle varit med redan förra året men åkte på en hemsk förkylning då och kunde tyvärr inte ställa upp förra året.

Hur ser du annars på klubben framtida utveckling? – Vi har mycket duktiga tränare i tävlingsgruppen Dan Pettersson och Jakob Yakob har en enorm kunskap inom brottning. Som jag ser det så kan man som brottare inte få mycket bättre möjligheter att lära sig brottas. Hade jag varit ung och ville satsa på brottningen så hade jag valt AK 77. Vi har alla möjligheter både med en mycket kompetent tränar stab och en mycket stark styrelse som driver denna klubben framåt. Tränarna i nybörjar gruppen med Zarko, Kent, Ralf, Inger och Tin får också mycket beröm. En bidragande orsak bland annat att jag tackade ja till att bli ordförande igen är våran duktiga sekreterare Inger Håkansson som gör ett mycket bra jobb i klubben. Även Eduarnis som tränar med oss är en mycket stor inspiration för barnen och ungdomarna i klubben. Så framtiden ser mycket ljus ut.

Tack för denna pratstund och Lycka till Mattias!

 

6Feb/11Off

Aleknatten

Vi åkte till Ale och tävlade i Aleknatten. Alla var jätteduktiga Hugo 4:a, Hanna B 2:a, Emma 1:a, Hanna K 2:a och Mona 3:a.

John skadade sig i foten innan tävlingen började så  han  lämnade vo i sina matcher.

6Feb/11Off

Vänercupen

Efter en del sjukdomar så blev det 2 st som åkte på helgens tävling i Lidköping

Alexander Greger och Oscar Lindskog. Alexander blev utan medalj denna dag men

Oscar vann en silver medalj.